El Duolle aktivisempien vuosien aikana ehti sattua ja tapahtua kaikenlaista.. Olimme matkalla Ranualle keikalle, mutta siinä Oulun kohdilla ajoimme vahingossa jonkun ratkaisevan risteyksen ohi.

Oli helmikuu, pakkasta noin 20 astetta ja kello oli jo yli kymmenen illalla. Meillä ei ollut oikein kunnon navigaattoria silloin, Moson joku sen aikainen kännykkäsovellus ja kartta. Niillä selvitimme mielestämme parhaan ja oivallisen reitin Ranualle, kunnes tajusimme olevamme keskellä korpea pikkuteiden varressa ja ympärillä todellakin vain puita ja muutama tukkipino ja suoraa tietä kilometri tolkulla.

Taisi olla vielä sunnuntain ja maanantain välinen yö. Hetken aikaa perinteisesti kiroiltuamme reittivalintaa, Moso totesi, että löpö ei tule millään riittämään perille saakka. Kummasti autoon laskeutui harras hiljaisuus. Eipä ollut kummallakaan juuri mitään sanottavaa, kun mietimme vaan mustaa helmikuista yötä keskellä korpea 20 asteen pakkasessa.

Löysimme lopulta viralliselle Ranuan tielle ja kuin ihmeen kaupalla pääsimme Ranuan kylälle tankkaamaan ja siitä oli vielä muutama kilometri majapaikkaan, jossa olimme noin klo 01.00. Kun kerroimme seikkailusta majatalon isännälle, hän sanoi, että tietää kyllä sen reitin Ouluun, muttei ole koskaan uskaltanut yrittää sitä kautta.