Kevättalvella 2001 ohjelmatoimisto pyysi bändiämme osallistumaan ns.bändikisaan, joka tapahtuisi Osmantuvalla, Eurassa. Palkinnoksi voittajalle olisi luvassa tietenkin paljon keikkaa, mainetta ja mammonaa. Olimme hyvissäajoin, ensimmäisenä paikalla.

Osmantuvassa oli oikein lavakin rakennettu paikalle. Rupesimme kantamaan kamaa sisään. Jossain vaiheessa keräsin viisihenkisen bändimme takit ja ajattelin viedä ne keittiön puolelle. Olin menossa baaritiskin läppäovista läpi ja sanoin samalla noin 18-vuotiaalle fritsukaulaiselle tarjoilijattarelle, että mä kuule vien nää takit tosta lavalta tonne taakse. Tarjoilijatar rupesi huutamaan mulle: ”Etsä v###u tästä läpi voi tulla, mä en kuule s##tana rupee kattoo koko iltaa kun tässä ravataan edestakasin ja vartioimaan mitä takana tapahtuu! Tähän totesin, että ok, mä vien kuule takit tonne narikkaan.

Narkissa kylän sheriffi otti takkeja vastaan. Kysyin häneltä, että voisinksmä jättää bändin takit tähän, johon hän reippaasti vastasi, että tottakai. Ojensin takit ja hän puolestaan ojensi kätensä ja sanoi: ”25 markkaa.” Kysyin, että oletko tosissas, johon hän vastasi myöntävästi. Sanoin, että anteeks, mutta me ollaan kyllä töissä täällä, johon hän vastasi pontevasti: ”Niin minäkin, onks 25 markkaa nyt noin paha?” Sanoin hänelle: ”Ei oo, annatko takit takaisin, eiköhän me selvitä näistä tuolla lavallakin..” Tungin takit lavarakennelman alle.

Bändikisaan osallistui kaksi muutakin bändiä. Tuomareina toimi henkilökunta ja ilmeisesti ravintola-asiakkaat saivat vapaaehtoisesti antaa palautetta. Soittojen jälkeen satuin vahingossa näkemään tarjoilijattaren kirjoittaman palautteen. Me soitimme siis ensimmäisenä sekalaista 70-luvun coveriamme, toka bändi soitti tanakkaa grungerokkia ja kolmas muistaakseni jotain metallimpaa. Meidän kohdalla luki: ihan liian kovaa tulee, ei tämmöstä voi kuunella. Grungebändin kohdalla, joka soitti siis tuplaten kovempaa, luki: söpöjä poikia, lisää tällaista. Eli missään kohdassa ei ollut sanaakaan palautetta itse musiikista tai tavasta soittaa sitä. Ei varmaan ole yllätys, jos kerron, että emme saaneet ensimmäistä sijaa kisassa, emmekä sen enempää keikkojakaan kyseiseltä ohjelmatoimistolta.

En ole muuten käynyt Osmantuvalla sen jälkeen. Sehän on kyllä melko suosittu keikkapaikka ja aina silloin tällöin kuule jonkun tutun siellä soittaneen, ihan hyvillä kokemuksilla.. Pitäisköhän pyrkiä come backille..