Edellisestä keikkamuistelmasta tuli mieleen se aika ja ne keikat mitä Ketosen Laurin kanssa tehtiin. Pääsääntöisesti konsepti meni niin, että eka setti vedettiin bändin kanssa ilman Lauria ja toka setti sitten yhdessä kera Laurin. Se oli toimiva konsepti.

Lauri oli, ja on tietysti edelleen, niin loistava showmies ja laulaja, että eka setti toimi lämppärinä hienosti. Hääkeikoilla joskus soitettiin kaksikin settiä ennen Lauria, jos oli toivottu erikseen humppaa ennen rokkia. Koskaan ei tullut reklamaatiota siitä, että Lauri laulaa vain yhden setin, paitsi sitten kun tuli…

Hääkeikka oli sovittu sähköpostilla ja kaiken piti olla selvää, showtime klo 20 jne. Jostain syystä minulle tuli samalla viikolla ennen keikkaa sellainen tunne, että pitäisikö vielä varmistaa sähköpostilla, että olemme ymmärtäneet tilaajan kanssa asiat samalla tavalla. No ei oltu. Hän nimenomaan alkoi vaatimaan Lauria laulamaan klo 20, ihan sama vaikka jatkaisimmekin ilman häntä, mutta koska joku sukulaistäti on niin suuri Laurifani ja on lähdössä jo nukkumaan ihan viimeistään yhdeksältä, niin Lauri pitää saada paikalle silloin.

Yritin selittää, että se on mahdotonta koska herra Lauri näyttelee terassirevyyssä klo 21 asti ja aikaisintaan 21:30 on mahdollista saada Lauri hääestradille. Keskustelu jäi hieman ilmaan roikkumaan ja kun saavuimme bändin kanssa paikalle, kiirehti bestman tarjoamaan minulle neljänneksellä pienennettyä keikkapalkkiota. Siis jo pieni keikkapalkkio olisi pienentynyt ainakin minun osuudellani ja ehkä hiukan muidenkin. Ja koska itse olin jokatapauksessa sitoutunut maksamaan bändille ja Laurille se mitä oli sovittu, oli uhkana se, että minä teen ilmaiseksi töitä ja maksan omistani osan bändille, joten kieltäydyin ottamasta palkkiota vastaan ennen kuin työt on tehty. Asiasta jouduin oikein vääntämään, kunnes lopulta sanoin, että en keskustele asiasta ennen kuin bestmankin on nähnyt mitä saamme aikaan.

Ekan setin aikana tajusin, että olin luvannut toimittaa paikalle taukomusiikin/cd-soittimen ja unohtanut sen tietenkin bändikämpälle. Setin aikana sovin basistin ja rumpalin kanssa, että he saavat lähteä tauolla hakemaan soitinta kun minä viihdytän yleisöä..

Niin toimittiin. Aloitin noin puoli tuntia kestäneen toivelaulu-/trubaduurisetin bändisettiemme väliin, josta jatkettiin sujuvasti seuraavaan bändisettiin, jonka jälkeen puolestaan Lauri saapui paikalle ja täräytimme hänen kanssaan vielä kolmannen. Jos en väärin muista, niin cd-soitinta ei loppujen lopuksi käytetty ollenkaan tai sitten sitä käytettiin vain hetki keikan jälkeen ennen roudaamista.

Yleisö oli pähkinöinä, joka tietysti eniten oli Laurin ansiota, mutta keikan jälkeen bestman tuli kysymään, että oliko se loistava yhteislauluhetki sovittu ennalta. Siihen oli mahtava päästä sanomaan, että ei ollut sovittu ja ajattelin, että josko se olisi korvannut vähän sitä ettei saatu Lauria paikalle toiveiden mukaan. Bestman vastasi, että siinä tapauksessa koko keikkapalkkio kuuluu ehdottomasti meille ja kiitos kovasti aivan loistavasta illasta.