EL Duo oli tilattu pistokeikalle Hankasalmelle lomakeskus Revontuleen, muistaakseni vuonna 2007. Ravintoloitsijalla oli ollut sellainen ajatus, että kun rannassa on festarit tai rantabileet, dj yms, niin me täräytetään rokit soimaan sisätiloissa bileiden päätteeksi.

Ravintoloitsija oli vain unohtanut laittaa julisteet ja mainostaa tätä, että joku soittaa sisällä, sillä seurauksella, että kun meidän showtime koitti, jättimäisessä tanssisalissa istui kolme ihmistä. Me Moson kanssa hetki mietittiin takahuoneessa, että mitä ja miten soitetaan, kunnes nopeasti tulimme siihen tulokseen, että täysillä vaan, meininki päälle.

Vanha keikkamuusikkoviisaus on nimittäin se, että mitä vähemmän ihmisiä, sen tärkeämpää on se kuinka soitat, sillä ihmisillä on enemmän aikaa seurata, mitä lavalla tapahtuu. Ja niin me pojat rokkasimme, hikoilimme ja heitimme vitsiä. Koko iltana ei sitä kolmea enempää näkynyt asiakkaita, mutta eivätpä nämä kolmekaan poistuneet, joten tulkitsin, että olimme rautaisia.. Vähän reilu 6 tuntia ja reilu 500km ajoa, mutta sillä kertaa saimme ohjelmatoimistolta rahamme ja vielä etuajassa, eikä myöskään tullut valituksia Revontulesta tai muualtakaan.

Tämän illan seurauksena pitkään käytin välispiikkiä: ”Tiedättekö muuten miksi me kierretään Moson kanssa kaksin, eikä bändillä?”
-No siksi, että yleisön edustajia olisi aina enemmän.